KUALA LUMPUR 2 Sept. – Empat menteri besar negeri di bawah pentadbiran Perikatan Nasional (PN), Kelantan, Terengganu, Kedah dan Perlis mengadakan pertemuan dengan bekas Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad hari ini.
Menteri Besar berkenaan ialah Dr Ahmad Samsuri Mokhtar (Terengganu); Nassuruddin Daud (Kelantan); Muhammad Sanusi Md Nor (Kedah) dan Mohd Shukri Ramli (Perlis).
Turut serta ialah Presiden Pas, Abdul Hadi Awang yang juga Timbalan Pengerusi PN dan Setiausaha Agung Pas Takiyuddin Hassan
Ahmad Samsuri dalam hantaran di Facebook berkata pertemuan diadakan antara pimpinan empat negeri PN dan pimpinan tertinggi Pas bersama Dr Mahathir bagi membincangkan beberapa perkara.
“Insya-Allah empat negeri berkenaan akan memperkukuhkan kerjasama bagi tujuan meningkatkan tahap sosio ekonomi, peningkatan hasil negeri dan kesejahteraan rakyat.
“Nasihat daripada Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tan Sri Abdul Hadi Awang sebagai negarawan akan kami tekuni dan laksanakan dengan segera,” katanya dalam kenyataan di Facebook, hari ini.
